Dit is een verrukkelijk Italiaans broodje dat gevuld is met plakjes mozzarella, stukjes chorizo en een mix van heerlijke groenten, zoals tomaatjes en reepjes paprika en voor iets meer pit, wat jalapenos. Het broodje is rijkelijk belegd met pesto en aioli en wordt vervolgens afgebakken in de oven totdat de kaas gesmolten is en het broodje een mooie goudbruine kleur heeft. De combinatie van de smaken en texturen maken dit broodje een ware smaaksensatie!
Ingrediënten:
- 1 Italiaanse bol
- 1 eetlepel pesto
- 1 eetlepel aioli
- 1 bol mozzarella, in plakjes gesneden
- 50 gram chorizo, in kleine stukjes gesneden
- 1 tomaatje, in dunne plakjes gesneden
- 1/2 rode paprika, in dunne reepjes gesneden
- 4 plakjes jalapeños
- 1 plakje oude kaas
- 2 zongedroogde tomaatjes, in dunne plakjes gesneden
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Snijd de Italiaanse bol doormidden en besmeer beide helften met pesto en aioli.
- Leg de plakjes mozzarella op de onderste helft van de bol.
- Verdeel de stukjes chorizo over de mozzarella.
- Leg de plakjes tomaat, jalapeños en reepjes paprika op de chorizo.
- Leg het plakje oude kaas bovenop de groenten en chorizo.
- Verdeel de plakjes zongedroogde tomaatjes over de kaas.
- Leg de bovenste helft van de Italiaanse bol er bovenop en druk voorzichtig aan.
- Bak de bol in de voorverwarmde oven gedurende 12-15 minuten, tot de kaas gesmolten is en de bol goudbruin is geworden.
- Haal de bol uit de oven en serveer direct.
Eet smakelijk!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!