Misschien is dit een beetje saai, weer pasta, maar dit is wel wederom een zeer smaakvol, makkelijk, snel en vooral gezonde maaltijd.

De ingrediënten dan, en oh ja, dit is voor één persoon:

  • 100 gram volkoren pasta (penne of fusilli bijvoorbeeld)
  • twee partjes geitenkaas
  • paar blaadje basilicum
  • 125 gram kastanjechampignons
  • een halve aubergine
  • twee teentjes knoflook
  • 120 gram kerstomaatjes
  • halve eetlepel balsamicoazijn
  • olijfolie
  • zwarte peper
  1. verwarm de oven op 180 graden
  2. leg de tomaatjes in een ovenschaaltje (of op een bakplaat), besprenkel ze met wat olijfolie. Rol ze goed in de olie en strooi wat zwarte peper er over
  3. zet de ovenschaal voor 20 minuten in de oven
  4. Bereid de pasta ondertussen volgens de verpakking
  5. Snij de aubergine in blokjes
  6. En snij de champignons in plakjes
  7. Hak de knoflook in kleine stukjes
  8. Verhit wat olijfolie in de pan, en fruit de knoflook
  9. Doe nu de aubergine en de champignons er bij en bak dit ongeveer 8 minuten
  10. Een minuut voor het einde, voeg je de balsamicoazijn toe
  11. Als dit allemaal klaar is, serveer je de pasta op een bord, voeg je de aubergine/champignons toe. Verdeel de tomaten uit de oven en brokkel de geitenkaas over de pasta.
  12. En om het mooi te serveren, verdeel je wat basilicumblaadjes over de pasta.

Serveer dit met een lekkere tripel biertje. Ook als je niet van plan was om alcohol te nuttigen.

Eet smakelijk en een fijne avond!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *