Een heerlijk vegetarisch borrelhapje!

Met slechts een paar simpele ingrediënten – verse spinazie, romige feta en knapperig bladerdeeg – maak je deze hartige hapjes in een handomdraai. Perfect om te serveren tijdens een feestje of borrel. Simpel, smaakvol en gegarandeerd een hit bij je gasten! 🥂✨

Dit zijn de ingrediënten:

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 200 gr feta
  • 400 gr verse spinazie ( of diepvries )
  • 1 ei
  • 4 seizoenen peper
  • handjevol pijnboompitten

Spinazie voorbereiden: Verwarm een grote pan en laat de verse spinazie slinken. Gebruik je diepvries-spinazie? Laat deze dan eerst goed ontdooien.

Goed uitlekken: Druk zoveel mogelijk vocht uit de spinazie met de bolle kant van een lepel. Zo blijft het bladerdeeg straks lekker krokant!

Op smaak brengen: Strooi een flinke snuf peper over de spinazie en meng goed door.

Bladerdeeg uitrollen: Rol het bladerdeeg uit en leg het klaar voor de vulling.

Vulling toevoegen: Verdeel de spinazie gelijkmatig over het bladerdeeg en kruimel de feta er in kleine stukjes overheen.

Afwerking met pijnboompitten: Strooi een handjevol pijnboompitten over de spinazie en feta voor een lekkere crunch.

Oprollen: Rol het bladerdeeg voorzichtig en stevig op tot een mooie rol.

Plakjes snijden: Snijd de rol met een scherp mes in gelijke plakjes. Vind je het lastig snijden? Leg de rol dan eerst een halfuurtje in de koelkast om steviger te worden.

Voorbereiden om te bakken: Leg de plakjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met een losgeklopt ei voor een mooie glans.

Bakken: Bak de spinazie-rolletjes 15 tot 20 minuten in de oven (oven op hetelucht, 200 graden), totdat ze goudbruin en knapperig zijn.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *