Nacho’s in de oven
“Oké, wat ik op het terras krijg of in de kroeg, dat kan ik veel beter”, dacht ik steeds. Dus van het weekend zelf maar eens nacho’s in de oven gemaakt. En ik moet zeggen, zonder mij zelf op de borst te kloppen, dat kan ik eigenlijk wel beter dan menig kroeg of restaurant. En… het is eigenlijk heel simpel.
De ingrediënten:
- 1 zak nacho tortilla chips
- pakje met plakken cheddar cheese
- pakje geraspte cheddar kaas
- 300 gr. rundergehakt
- 1 zakje taco kruiden
- jalapenos
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode paprika
- 1 rode ui
Pak een ovenschaal, vet deze een beetje in bestrooi deze met genoeg nacho’svoor twee personen. Hoeveel? Tja, dat mag je zelf bepalen, maar zorg dat het voldoende is, want je krijgt er anders spijt van. Leg nu de plakken kaas over de nacho’s, zodat deze volledig bedekt zijn. Verwarm nu de oven voor op 220 graden.
Snij de knoflook, paprika en ui in stukjes. Doe in een hete pan wat olie en bak eerst de knoflook en de ui tot deze een beetje glazig zijn. Voeg het gehakt toe en bak deze mee, tot dit gaar is. Nu kan de paprika er bij en de tacokruiden. Dit bak je nog eens 5 minuten.
Als dit klaar is, giet je het mengsel in de ovenschaal en verdeel je deze over de nacho’s met de plakken kaas. Haal de jalapenos tevoorschijn en verdeel deze over het mengsel. Als je niet van zo pittig houdt, dan doe je het natuurlijk zonder jalapenos. Maar goed, ik vind dit persoonlijk echt er bij horen.
Strooi hier nu de geraspte kaas over het mengsel en zet de schaal in de oven. Na 7 a 10 minuten, (of) als de kaas goed is gesmolten, is het klaar.
Eet smakelijk maar weer. Let op, je gaat a) schransen en b) het vult enorm. Als je daarna nog wilt eten, is dat iets om misschien rekening mee te houden.
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!