Een heerlijke soep en natuurlijk supergezond met al die verschillende groenten! Het recept is volgens mij origineel van Jamie Oliver. Maar heb er mijn eigen twist aan gegeven. Vooral ook de spinazie. Dit is een recept voor twee personen.
- 1 eetlepel olijfolie
- 200 g bleekselderij in stukjes gehakt
- 2 teentjes knoflook
- 400 g broccoli, in stukken
- 750ml a 1000ml groentebouillon
- spinazie
voor de topping:
- 2 eetlepels ricotta
- 1 theelepel citroenrasp
- mespuntje gehakte verse rode peper
- 4 muntblaadjes, gehakt
Verhit de olijfolie in de pan. Doe er de stukjes selderij bij en bak ze zachtjes aan. Voeg de knoflook er bij, met een knoflookpers. Schep het goed om en voeg dan de broccoli toe. Schep dit nog een paar keer om.
Schenk nu alle bouillon er bij en breng het aan de kook. Laat zo’n 15 minuten koken, in ieder geval tot de groenten goed gaar is.
In de tussentijd kan je de ingrediënten voor de topping mengen. Oftewel de bovenstaande ingrediënten in een kommetje doen en goed roeren.
Als de groente klaar is, kan je deze pureren met een staafmixer of zoals ik dat doe, met een blender. Voeg er naar eigen smaak zout en peper toe. Oh ja. ik heb hier nog een paar handjes vol spinazie doorheen gegooid. Meer omdat ik het over had.
Nu kan je de soep mooi opdienen. Doe het in een mooie kom en schep er de topping op. En voor de mooie finishing touch, een blaadje munt er op! Eet smakelijk!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!